PON-katselmuksen säännöt

PON-kerhon katselmus on avoin kaikille PONeille, turistiluokka niille koirille jotka eivät voi osallistua virallisiin näyttelyihin, esim. kives- tai purentavikaisille.!

Katselmuksen yhteydessä palkitaan myös Vuoden Parhaat PONit.

Luokat:

1. 5-7 kk pennut. Alle 5 kk pennut voi ilmoittaa pentuluokkaan kunhan ne on rokotettu kahdesti.

2. 7-9 kk pennut

Luokista 1 ja 2 valitaan BIS- ja VSP-pentu

3. 9-18 kk juniorit

4. 18-24 kk nuoret

5. 2-5 v noviisit

6. 5-8 v aikuiset

Luokista 3-6 valitaan BIS ja VSP

7. 8-10 v seniorit

8. 10 à veteraanit

Luokista 7 ja 8 valitaan BIS- ja VSP-veteraani

Jokaisessa luokassa sijoitetaan viisi parasta. Tuomari antaa KP:n kaikille niille koirille, jotka hän haluaa mukaan PU- ja PN-kisoihin. Eli kaikki KP:n saaneet jatkavat kilpailuluokkiin, joissa sijoitetaan viisi parasta. Paras uros ja narttu kilpailevat BIS- ja VSP-kisassa.

9. Turistiluokka kaikenikäisille koirille joilla ei ole mahdollista osallistua virallisiin näyttelyihin (ei leikattuturkkiset!)

Turisteissa kilpailevat urokset ja nartut yhdessä, valitaan ainoastaan BIS-turisti. HUOM! Ilmoita koira aina iän mukaan ylempään luokkaan. Esim. koira siirtyy noviisista aikuiseksi heti täytettyään 5 vuotta. Päivää alle 5-vuotias koira kilpailee vielä noviiseissa.

Lisäksi leikkimieliset kilpailut: lapsi & koira, paras pää, paras pari, paras karva, paras isä, paras luonne, paras emä, paras liike, paras isovanhemp,i yleisön suosikki, paras häntä, vanhin veteraani, paras töpö ja pisimmän matkan tehnyt.

Tuomari arvostelee koirien töpöt, hännät, päät, karvan, liikkeen ja luonteen jo yksilöarvostelun aikana, ja ne koirat, jotka tuomari haluaa em. kisoihin katselmuksen lopuksi, saavat tästä lapun/laput jo yksilöarvostelun aikana.

Turistit ainoastaan sijoitetaan ja paras on BIS-turisti. Koirat, joiden turkki on ajeltu lyhyeksi, osallistuvat ikäänsä vastaaviin luokkiin, ei turisteihin.

Typistettyjen ja lääkittyjen koirien osalta noudatamme lainsäädäntöä ja Kennelliiton ohjeistusta. Näin ollen typistetyt koirat eivät voi osallistua Katselmukseen, mutta lääkityksellä olevat voivat, koska Katselmus on epävirallinen eikä tietoja luovuteta Kennelliitolle. Koiran rokotusten tulee olla voimassa, jotta se voi osallistua katselmukseen ja tulla näyttelypaikalle.