Suomen PON-kerho-– Finska PON-klubben ry

Suomen PON-kerho – Finska PON-klubben ry toimii Suomen Seurakoirayhdistyksen alaisena Polski Owczarek Nizinny -rotua harrastavana yhdistyksenä.

Pankkitili: 556104-26629 IBAN: FI9055610420006629 ja BIC: OKOYFIHH

PON-kerho järjestää vuosittain monipuolista ohjelmaa sekä jakaa vertaistukea ja tietoa PONien omistajille ja rodun ystäville. Kerhon tehtävänä on myös valvoa rodun jalostusta ja tehdä rotua ja suomalaisia koiria tunnetuksi maailmalla.

Suomen PON-kerho perustettiin tiedotus- ja yhteyskanavaksi elokuussa 1990, jolloin maassamme oli 17 PON-koiraa.

Kerhon toiminta

JULKAISUT

Kerho julkaisee 4 kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteään PON-infoa, joka lähetetään kaikille jäsenille sekä niille ulkomuototuomareille, jotka arvostelevat myös polski owczarek nizinnyä. Kun jäseniä nykyään on melkein joka puolella Suomea, jäsenlehti on verkkosivujen lisäksi linkki muihin kerholaisiin ja PONeihin.
Lisätietoa PON-infosta

Vuosikirja toimii perustietopakettina, siitä mitä kaikkea PON-rintamalla on vuoden aikana tapahtunut: rekisteröidyt koirat sukutauluineen, tutkimus-, näyttely-, agility- ja tokotulokset, syntyneet pentueet, tuonnit, muotovaliot, rotumääritelmä jne. Varsinainen näyttelytulosluettelo arvosteluineen julkaistaan erillisenä liitteenä. Juhlavuodesta 2010 eteenpäin vuosikirjat julkaistaan sähköisessä muodossa CD-ROM -levyllä.

Lisäksi olemme julkaiseet rotuesitteen, Pienen PON-oppaan sekä muita kerhon materiaaleja.

TAPAHTUMAT

PON-kerhon vuoden päätapahtuma on jäsenille ja heidän koirilleen tarkoitettu vuosittainen PON-katselmus. Katselmukseen voivat osallistua myös ne koirat, jotka eivät syystä tai toisesta voi osallistua virallisiin näyttelyihin (ei kuitenkaan typistetyt koirat).

Into Piukka -leiri kokoaa yhteen kerholaisia ympäri Suomen. Leirillä päästään kokeilemaan erilaisia harrastuslajeja, opitaan uusia asioita koirista sekä niiden hoidosta ja pidetään hauskaa hyvässä PON-porukassa. Leirin kruunaa leikkimielinen leirikisa.

Lisäksi Suomen PON-kerho on järjestänyt mätsäreitä, näyttelyitä, ulkoilupäiviä, pikkujouluja yms. mukavaa kerholaisten riemuksi.