RALLY-TOKO

 

Kuvia PONeista RALLY-TOKOssa
Klikkaa auki isommat kuvat 

 

  Rally-toko on 2000-luvun alussa Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista.
  Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.

  Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Kylttejä on radalla 10-20 kpl 3-5 metrin vlein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyrähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.

  Alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Hyväksytty tulos on vähintään 70 pistettä maksimipisteiden ollessa kaikissa luokissa 100 pistettä. Koiran kehuminen suorituksen aikana on sallittua ja jopa toivottavaa.

  Rally-tokon on tarkoitettu sopivan kaikille ihmisille ja kaikille koiraroduille. Laji sopii mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa.

  Suomen PON-kerho järjestää virallisia rally-toko kilpailuja kaikille roduille. Lisäksi järjestetään polski owczarek nizinnyille tarkoitettuja PON-kerhomestaruuskisoja jo kilpailleille sekä myös aivan aloitteleville koirakoille.