AGILITY

Kuvia PONeista AGILITYssä
Klikkaa auki isommat kuvat  Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi. Agilityssa menestyminen vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelpoisuutta sekä toimintakykyä. Lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa on toimiva yhteistyö ohjaajan kanssa.
  Agilitya harrastetaan nykyisin kaikissa maanosissa ja lähes joka maassa. Suomessa agilitya on harrastettu vuodesta 1986 lähtien.

  PON rakastaa toimintaa ja puuhastelua yhdessä omien ihmistensä kanssa. Kun sillä on säännöllisesti jotakin aktiivista tekemistä, se on tyytyväinen koira: tarmokas ja vauhdikas ulkona, rauhallinen sisällä. Lisäksi useimmat PONit ovat erittäin ahneita ja niinpä ne ovat helposti motivoitavissa koulutukseen ruokapalkalla.

  Harrastustasolla agility onkin hyvin suosittua PON-omistajien keskuudessa, mutta kaikki koirat eivät osallistu kilpailuihin eivätkä siten näy virallisissa tulostilastoissa .
  Agilityssa kilpailee vuosittain noin kymmenkunta eri PON-yksilöä. SM-tasolla on kilpaillut muutama yksilö.

  Suomen PON-kerho järjestää vuosittain omat mestaruuskisat agilityssä aivan vasta-alkajille ja jo kilpailleille koirille.